Κεντρική Σελίδα

Καράμ Τσαντ και Καρτάρι Τσαντ : «Τρώγε και πίνε ό,τι θέλεις, αλλά με μέτρο»

Το ζεύγος Τσαντ ζει στην Αγγλία από τη δεκαετία του '60 και έχει οκτώ παιδιά, 27 εγγόνια και 23 δισέγγονα.



Το ζευγάρι που πιθανότατα βιώνει τον μακροβιότερο γάμο στον κόσμο - 86 συναπτά έτη - αποκάλυψε ένα από τα μυστικά της ευτυχίας του: ο σύζυγος, ηλικίας 106 ετών, καπνίζει κάθε μέρα ένα τσιγάρο, πάντοτε πριν από το απογευματινό κολατσιό με την έγκριση της συζύγου που είναι 99 ετών. Επίσης πίνει ένα ποτήρι ουίσκι, ενίοτε μπράντι, τέσσερις φορές την εβδομάδα.
«Τρώγε και πίνε ό,τι θέλεις, αλλά με μέτρο» δήλωσε ο Ινδός Καράμ Τσαντ, συνταξιούχος εργάτης σε μύλο, στο πλάι της Καρτάρι Τσαντ, με την οποία παντρεύτηκαν στην Ινδία, στις 6 Ιανουαρίου του 1925, δηλαδή τέτοιες μέρες πριν από 86 ολόκληρα χρόνια.

«Είναι ευλογία αυτό που μας συνέβη. Φροντίζουμε να ικανοποιούμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου και είμαστε πάντα επικεντρωμένοι γύρω από την οικογένεια - είναι απλό» εξηγεί ο κ. Τσαντ. Το ζεύγος μετανάστευσε στην Αγγλία από το 1965 και έκτοτε ζει στο Μπράντφορντ. Εχει οκτώ παιδιά, 27 εγγόνια και 23 δισέγγονα.

Ειδική επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες θα εξετάσει την αυθεντικότητα της ληξιαρχικής πράξης γάμου των Τσαντ και, εάν, όπως όλα δείχνουν, είναι αυθεντική, θα αναγνωρίσει το σχετικό ρεκόρ αποδεδειγμένα μακροβιότερης έγγαμης συμβίωσης.

Ζουν με τον μικρότερο γιο τους, Σαπτάλ, τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του. «Θεωρούμε δώρο κάθε μέρα που περνάει και οι γονείς μας είναι μαζί μας. Νομίζω ότι το να διατηρείται απασχολημένο το μυαλό των ηλικιωμένων είναι το κλειδί για να παραμένουν σε εγρήγορση και υγιείς. Εάν έχεις την τιμή να φροντίζεις τους γονείς σου οφείλεις να τους εμπλέκεις πλήρως στην οικογενειακή ζωή. Μην τους θυμώνεις ποτέ, φρόντιζε να είναι ευτυχείς, και αυτοί θα έχουν κάθε λόγο να ξυπνούν κάθε πρωί» λέει ο Σαπτάλ Τσαντ.

Ο υπεραιωνόβιος σύζυγος έχει απολύτως σώας τας φρένας, αλλά τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται να περπατήσει μόνος του χωρίς βοήθεια και έχει προβλήματα όρασης και ακοής. Η γυναίκα του βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Οσο για την διατροφή τους, η ίδια αποκαλύπτει ότι αγαπούν τα γαλακτοκομικά : «Δεν τρώμε τίποτα που να περιέχει χημικά. Το βούτυρο, το γάλα και το φρέσκο γιαούρτι υπάρχουν καθημερινά στο τραπέζι μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου