Κεντρική Σελίδα

Έκρηξη στις e-απάτες νέας γενιάς

Νέες τεχνικές εφευρίσκουν σχεδόν σε καθημερινή βάση οι e-απατεώνες καθώς η οικονομική κρίση έχει αυξήσει κατακόρυφα τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης. Στο στόχαστρο των επιτηδείων βρίσκονται πλέον και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα αλλά και οι ταμπλέτες, με δεδομένο ότι οι κάτοχοί τους πολλαπλασιάζονται διαρκώς.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόνο στην Ελλάδα σε ετήσια βάση η λεία τής ηλεκτρονικής απάτης ανέρχεται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους τραπεζίτες.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, οι επιτήδειοι αποδεικνύονται εξαιρετικά εφευρετικοί καθώς στο οπλοστάσιό τους πλέον περιλαμβάνεται μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων για να επιτίθενται στους χρήστες του Διαδικτύου. Παράλληλα, τα κρούσματα επιθέσεων στα ATM καλά κρατούν, κυρίως Παρασκευές και Σαββατοκύριακα.
Όπως αναφέρει εφημερίδα, τα κόλπα που θέτουν σε εφαρμογή οι σπείρες γίνονται ολοένα και πιο καινοτόμα και έξυπνα, πέρα από τις γνωστές τεχνικές (μηνύματα με υποτιθέμενες προσφορές από online παιχνίδια ή ψεύτικες ειδοποιήσεις από μεγάλους οργανισμούς κ.λπ.).
Επιπλέον, η ποιότητα των παραπλανητικών μηνυμάτων έχει ανέβει κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να πέσει κανείς στην παγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου