Κεντρική Σελίδα

Τα λάθη του χειμώνα που μας παχαίνουν

Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε το κρύο να επηρεάζει το πρόγραμμα γυμναστικής μας; Κάθεστε σ' έναν καναπέ, σκεπασμένες με κουβέρτες, μπροστά από το τζάκι (ή τη σόμπα), βλέπετε τηλεόραση και τρώτε γιατί έξω βρέχει και κάνει κρύο και δεν θέλετε να πάτε πουθενά, πόσο μάλλον στο γυμναστήριο.

Ήδη βρήκατε την πιο προφανή αιτία που το χειμώνα παχαίνετε. Η καθιστική ζωή οδηγεί τον μεταβολισμό μας σε απραξία και το σώμα μας σε χαλαρότητα. Δεν είναι ανάγκη να πάτε στο γυμναστήριο για να ασκηθείτε, κάντε το στο σπίτι. Ακολουθήστε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής από DVD, από διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο ή ασχοληθείτε ακόμα και με το νοικοκυριό. Οτιδήποτε αρκεί να κινήστε και να κρατάτε τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση.

Οι γιορτές και ειδικά τα Χριστούγεννα, έρχονται, φεύγουν και μας φιλοδωρούν με αρκετά έξτρα βάρος, εκτός των δώρων.

Επίσης, η μειωμένη ηλιοφάνεια και η μεγαλύτερη διάρκεια της νύχτας, μειώνουν την παραγωγή σεροτονίνης από τον εγκέφαλο και μας κάνει να νοιώθουμε κατάθλιψη. Αυτή είναι που τις περισσότερες φορές μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση θερμιδογόνων τροφών (όπως τα γλυκά), που πρόσκαιρα μας «ανεβάζουν» τη διάθεση.

Να σας υπενθυμίσουμε όμως ότι ζούμε στην Ελλάδα και όχι στην Σιβηρία. Το πολύ κρύο διαρκεί ελάχιστα, το ίδιο και οι μέρες χωρίς καθόλου ηλιοφάνεια. Ντυθείτε ζεστά, «κυνηγήστε» το φως και τον ήλιο και γιατί όχι, δοκιμάστε και κάποιο χειμερινό σπορ. Θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει προς το καλύτερο, όπως και η διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου