Κεντρική Σελίδα

57% των χρηστών PC χρησιμοποιεί πειρατικό λογισμικό

Mια νέα έρευνα προτείνει ότι εάν εσείς που διαβάζετε αυτό το άρθρο είστε χρήστης PC, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να έχετε λάβει στον υπολογιστή σας κάποιο είδος πειρατικού λογισμικού. To Business Software Alliance αναφέρει ότι στην ετήσια έρευνα του, την 9η κατά σειρά πλέον, το 57% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν πως έχουν και χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι το 2011 η αξία του πειρατικού λογισμικού ανήλθε σε 63.4 δις δολλάρια, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση από τα 58.8 δις που ήταν το 2010.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες τείνουν να έχουν περισσότερη δραστηριότητα στο πειρατικό λογισμικό με το 68% των χρηστών τέτοιου softare να προέρχονται από αυτές και μολις το 24% να προέρχεται από ανεπτυγμένες χώρες και αγορές ενώ τα πρωτεία καταλαμβάνει η Κίνα, με την έρευνα να δείχνει πως οι Κινέζοι πληρώνουν μόλις 8.89 δολλάρια για νόμιμο λογισμικό.

Δεν θα πρέπει επίσης να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος χρηστών πειρατικού λογισμικού (με βάση την ηλικια και το φύλο) είναι "δυσανάλογα νέοι και άνδρες".
Τέλος σύμφωνα με την έρευνα, οι "πειρατές" εγκαθιστούν 55% περισσότερα προγράμματα στους υπολογιστές τους από τους χρήστες νόμιμου λογισμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου